پارسیس کامپیوتر آنچه میدانیم یک قطره است،آنچه نمیدانیم یک اقیانوس،باسفربه دنیای پارسیس،جرعه ای بیشتر از اقیانوس علم بنوشیم پیام دوستمون: salam khaste nabashid mrc az matalebe mofidetoon!! man cls nohom hastam o moadelam balaye 19 hastesh! vagheiatesh hich alaghei be reshte haye nazari nadaram o asheghe akasiam vali khob ba chizai ke migan maslan bazar kar masalan konkoore sakht o... mikhan pashimoonam konan! be nazare shoma bazar kare akasi ta chand sale dige chetorie? roshd o pishraft dare? mohite honarestan vaghean bade ya mardom intori migan پاسخ: باید بگم امان از حرف مردم که هر چی بلا سر ماست،از حرف مردمه بخاطر همین حرف مردمه که دانش آموزای خوب و فعال که دارای استعداد فوق العاده هنری هستند و می تونند هنر کشورمون رو به اوج برسونند و خودشون از برترین های شاخه و حرفه خودشون بشند، توی هنرستانها وارد نمیشند و میرند سالهای قشنگ عمرشون رو با علومی که شاید هیچ وقت بهش علاقه ای هم نداشته باشند و فقط بخاطر حرف مردم،سپری میکنند و نهایت ی روزی احساس اتلاف وقت و انرژی میاد سراغشون...و آخر مجبور میشند برند سراغ مشاغلی که هیچ ربطی به شاخه تحصیلیشون نداشته...
پیامی با این مضمون زیر به دستم رسید که لازم دیدم توضیحات جامعی را در رابطه با رشته عکاسی و آینده تحصیلی آن برای هنرجویان رشته عکاسی کاردانش بیان کنم سلام این پیام دارای چند بخش اساسی است: الف ) بچه های رشته عکاسی کار و دانش کنکور مجزا برای درسشون (یعنی کنکور عکاسی) دارن؟ بچه های عکاسی کاردانش دو راه برای ادامه تحصیل در دانشگاه دارند: 1- کنکور کاردانی دانشکده های فنی: اگر بخواهند مستقیما و از طریق کنکور کاردانی ویژه رشته های فنی حرفه ای و کاردانش آموزشکده ها وارد دانشگاه شوند، رشته ای به نام عکاسی وجود ندارد و باید در رشته گرافیک ادامه تحصیل بدهند و در دوره های کاردانی به کارشناسی وارد شاخه عکاسی شوند. 2- کنکور هنر کنکور سراسری: رشته هنر مانند سایر رشته ها همچون ریاضی، تجربی و انسانی دارای مقطع پیش دانشگاهی می باشد و افرادی که در هنرستان ها در رشته هایی مانند گرافیک،عکاسی، معماری،نمایش و ... تحصیل می کنند برای شرکت در کنکور سراسری باید مقطع پیش دانشگاهی هنر را که برای همه رشته های هنری مشترک می باشد بگذرانند. البته گروه هنر مانند گروه زبان به صورت گروه آزمایشی هستش، یعنی کسانی که دوره های پیش دانشگاهی ریاضی، تجربی یا انسانی را سپری کرده باشند می توانند در این گروه آزمایشی شرکت کنند. این رشته دارای زیر شاخه های زیادی است که در ادامه بیشتر راجع به آن صحبت خواهیم کرد. ب) اگر بله چطور میتونن توی این کنکور شرکت کنند؟ 1- کنکور کاردانی دانشکده های فنی: ثبت نام در کنکور سراسری شاخه های فنی و حرفه ای و کاردانش 2- کنکور هنر کنکور سراسری: گذراندن دوره پیش دانشگاهی هنر (و یا پیش دانشگاهی ریاضی،تجربی، انسانی) و شرکت در کنکور رشته هنر در کنکور سراسری ج) برای قبولی توی اون آزمون چه درسایی رو باید بلد باشن؟ یعنی منابع آزمون چه درسایی هستش؟ 1- کنکور کاردانی دانشکده های فنی:دروس تخصصی رشته گرافیک فنی و حرفه ای که به راحتی منابع آنها در دسترسه 2- کنکور هنر کنکور سراسری: کنکور هنر مانند سایر رشته ها دارای دو نوع دفترچه عمومی و اختصاصی می باشد با این تفاوت که برخی از رشته های هنری بعد از کنکور سراسری دارای آزمون عملی هستند. دفترچه عمومی شامل 4 درس: ادبیات فارسی – عربی – معارف – زبان خارجی می باشد و ضرایب آن به شرح زیر است:
نکته حائز اهمیت این است که ضرایب دروس عمومی برای همه زیر گروه ها و رشته ها یکسان می باشد. دفترچه اختصاصی شامل 7 مبحث: درک عمومی هنر – درک عمومی ریاضی فیزیک – ترسیم فنی – خلاقیت تصویری و تجسمی – خلاقیت نمایشی – خلاقیت موسیقی – خواص مواد می باشد و ضرایب آن ها برای زیر گروه های مختلف متفاوت بوده و به شرح زیر می باشد:
هر ساله از سوی سازمان سنجش برای کنکور هنر 15 تا 20 منبع در نظر گرفته می شه با این حال منبع مشخصی ندارند، شاید برای همین عنوان مواد امتحانی آن را خلاقیت و درک عمومی گذاشتند تا داوطلبان مجبور باشند به درک جامع تری از مباحث مطرح شده برسند و تنها به حفظ کتاب ها اکتفا نکنند و بتوانند خلاقیت خود را در فضای رقابتی یکسان نشان دهند ولی طراحان محترم هم هر ساله از خودشان خلاقیت جدیدی به کار می برند و همین موضوع سردرگمی داوطلبان هنر را افزایش می دهد و باعث می شود بگویند کنکور هنر سخت است و بی قاعده و هزاران لفظ ناشایست دیگر نثار آن کنند. ولی در حقیقت کنکور هنر چون تا حدودی با خلاقیت و روحیه ی داوطلبان درگیر است اگر از همان ابتدای مطالعه آن را پرورش دهند خیلی بیشتر از آن چیزی که فکر می کنند آسان خواهد بود. مواد امتحانی کنکور هنر: درک عمومی هنر: این مبحث در کنکور سراسری داری 30 تست و در کنکور آزاد بین 15 تا 20 تست می باشد. موضوع این ماده ی امتحانی بیشتر درباره تاریخ هنر ایران و جهان و سیر و تحول آن در طول تاریخ تمدن بشری است و در آن مباحثی چون سبک شناسی معماری، آثار نقاشی و پیکرتراشی و همچنین محل کشف و نگهداری آثار هنری، سیر تکامل خوشنویسی و نگارگری می باشد با این حال هر ساله تعدادی سوال از مباحث خلاقیت نمایشی، تاریخ موسیقی، خواص مواد، عکاسی و صنایع دستی مطرح می شود که تعداد آن ها متغیر بوده و ممکن است هیچ سوالی از آن ها مطرح نگردد. موضوعی که شاید این درس را مشکل تر کند تعدد تصاویر در کتاب های مختلف است که داوطلب باید نام آن ها را با ویژگی هایشان به خاطر بسپارد که ما در همین سایت راه های آموزش و به خاطر سپاری آن ها را نیز آموزش خواهیم داد. درک عمومی ریاضی و فیزیک:از این مبحث در کنکور سراسری 30 تست مطرح می شود که 5 تای آن فیزیک و 25 تای دیگر مربوط به ریاضی و هندسه می باشد. در کنکور آزاد نیز از این درس 20 تست مطرح خواهد شد. این ماده ی امتحانی که از نام آن پیداست مربوط به درس ریاضی و فیزیک می باشد اما باید به این مسئله اشاره کرد که در کنکور هنر بیشتر بر جنبه ی هوش و خلاقیت داوطلبان تاکید می شود و جنبه ی محاسباتی آن از اهمیت کمتری برخوردار است. منابع امتحانی آن هم ریاضیات سوم راهنمایی، ریاضی 1و2 دبیرستان ، فیزیک 1 و 2 و 3 نظری است با ذکر این نکته که بیشتر بر مباحث آزمایشات و تئوری آن تاکید می شود و هندسه 1 و 2 که نیز در آن ها هم فقط از خود قضایا و نکته های پایه آن سوال طرح می شود و بعضاً با سوالات ریاضی ترکیب می شوند و اهمیت جنبه ی استقرایی آن از استنتاجی بیشتر است.
ترسیم فنی: از این درس در کنکور سراسری 20 تست و در آزاد 5 تست مطرح می شود. متاسفانه برای این درس به جز کتاب ترسیم فنی و نقشه کشی رشته ی معماری هنرستان منبع دیگری وجود ندارد ولی با این حال هر ساله چندین سوال از هندسه طرح می شود و در مبحث ترسیم فنی بر نمایابی، مجهول یابی، انواع پرسپکتیو و همچنین استاندارد های نقشه کشی و ابزار و تجهیزات تاکید می شود و سوالات از این مقوله ها خارج نخواهند بود و اگر از ابتدا این درس را با علاقه و برنامه ی درست مطالعه کنید می توان نتیجه ی خوبی نیز از آن گرفت.
خلاقیت تصویری و تجسمی: تعداد سوالات این درس در کنکور سراسری 20 و در آزاد 10 عدد خواهد بود. منابع مطالعاتی این ماده ی امتحانی در بسیاری از موارد با مبحث درک عمومی هنر مشابه می باشد با این تفاوت که نوع طرح سوالات این دو مبحث را از هم متمایز می کند. در خلاقیت تصویری بیش از نیمی از سوالات را تصاویر تشکیل می دهند و داوطلب باید با دانش تئوری خود و همچنین ذهن خلاقی که آن را در طول سال پرورش داده آن ها را تجزیه و تحلیل کند. بدون شک این مبحث هم با تمرین و ممارست و تقویت چشم و مغز خود در طول سال می تواند بسیار آسان و لذت بخش باشد.
خلاقیت نمایشی: تعداد سوالات این درس در کنکوری سراسری 20 و در آزاد 15 عدد می باشد. متاسفانه برای این درس به جز یک کتاب کوچک 64 صفحه ای که از سوی سازمان سنجش معرفی شده منبع دیگری وجود ندارد و یقیناً با این حجم کم نمی تواند پاسخ گوی داوطلبان کنکورباشد. ولی از طرفی هم به علت رشد رشته ی سینما و نمایش در کشور البته فقط در سطح دانشگاهی، در بازار کتاب های زیادی وجود دارد که می تواند نیاز داوطلبان را تا حد قابل ملاحظه ای بر مرتفع سازد. مباحثی که در این ماده ی امتحانی ممکن است مورد سوال قرار گیرد سبک شناسی فیلم ها و کارگردانان، سیر تحول فیلمسازی، عکاسی و نمایش در طول تاریخ، اصطلاحات و دانش تصویری سینمایی و نمایشی می باشد و در زمینه تاریخ سینما بیشتر بر جنبه ی خلاقیتی و ابتکاری آن تاکید دارند تا سوال های صرفاً تاریخی و کلیشه ای و همین امر باعث می شود که هر ساله نوع گزینش سوالات تا حدودی تغییر کند و نتوان برای آن معیارهای مشخصی در نظر گرفت.
خلاقیت موسیقی: تعداد سوالات درس موسیقی در کنکور سراسری 20 و در آزاد 15 عدد می باشد.برای این درس مانند خلاقیت نمایشی منبعی معرفی نشده است به جز یک کتاب 100 صفحه ای و اخیراً هم که یک کتاب دیگر به نام تئوری و ساختار موسیقی ایرانی نیز معرفی شده است که باز با این حال فرقی به حال داوطلبان ندارد زیرا از آنجا که دست طراحان محترم کنکور هنر برای طرح سوالات از منابع مختلف کاملا باز است، داوطلبان برای اینکه دچار آسودگی خیال شوند باید به منابع مختلفی متوسل شوند و این خود باعث استرس و نگرانی است. ولی نکته ی قابل توجهی که در این درس وجود دارد شیرین بودن و ساختارمند بودن آن است و اگر کسی از ابتدا به این درس علاقه نشان دهد تنها با خواندن یک یا دو کتاب کنکور موجود دربازارمی تواند نتیجه ی خوبی بگیرد و خود را از سایر داوطلبان متمایز کند. مباحث مورد بحث در این ماده ی امتحانی تئوری موسیقی جهانی و ایرانی که شامل گام شناسی، آکورد شناسی، دستگاه شناسی و... می باشد و همچنین سوالاتی از تاریخ موسیقی ایران و جهان و ساز شناسی ایرانی و جهانی مطرح می گردد.
خواص مواد: تعداد سوالات این درس در کنکور سراسری 20 و در آزاد 15 عدد می باشد.این درس شاید یکی از بی پایه و اساس ترین درس های کنکور هنر باشد چون نه تنها برای آن هیچ منبع مشخصی معرفی نشده است بلکه اصلا معلوم نیست که طراحان بسیار محترم کنکور هنر در این درس به دنبال پیروی از کدام سیاست های آموزشی می باشند که هر ساله داوطلبان را با سوال های ویژه و غافلگیر کننده خود شگفت زده کرده و انگشت حیرت بر دهان استادان محترم و داوطلبان از همه جا بی خبر می گذارند. تمامی کتاب های هنرستان که مربوط به شناخت مواد ازمایعات، گازها گرفته تا نا فلزات، چوب، کاغذ، پارچه، شیشه، مس، مفرغ، چدن، آلومینیوم، پلاستیک، آهن آلات، جامدات، عکاسی، صنایع دستی، بیماری های شغلی، قیر، ابزار و تجهیزات و هر چه که مربوط به خواص مواد می باشد منبع این درس به شدت مهم و با اهمیت در زندگی ما، می باشند. ولی توجه داشته باشید که خواندن این همه کتاب نه ممکن است نه منطقی پس به یکی از کتاب های موجود کنکور در بازار که همه ی آن ها واقعا خوب و کامل و جامع و شامل است رضایت دهید و دنبال دردسر نگردید زیرا هر چه قدر هم برای این درس وقت بزارید باز هم با سوالات جدید غافلگیر خواهید شد. رشته ها و زیر گروه های مربوط به کنکور هنر: توجه داشته باشید که رشته های هر زیرگروه یکسان، دارای ضریب یکسانی هستند.
چون عکاسی جز زیر گروه یک می باشد، دروس درک عمومی هنر و خلاقیت تصویری و تجسمی برای رشته عکاسی دارای ضریب 4 هستند و بقیه دروس ضریب یک دارند. پنج شنبه 8 آبان 1393برچسب:کنکور رشته عکاسی,آینده تحصیلی رشته عکاسی,کنکور هنر عکاسی,کنکور هنر رشته عکاسی, :: 12:19
نوابی سهی عکاسی، حرفه آسونی نیست!!! قسمت پنجم (این بار عکاسان خودآزار) گاهی ما آدما انگار دوست داریم خودمون ،خودمون رو درگیر کنیم و به قول برخی دوستان انگار خودآزاری داریم و می خواهیم به سخت ترین شکل ممکن به هدفمون برسیم و با راحتی میونه خوبی نداریم!!! البته برخلاف اکثر آدما!!! عکاسای خودآزارم ببینیم... ادامه مطلب ... پنج شنبه 8 فروردين 1391برچسب:عکاسی,حرفه عکاسی,عکس,پارسیس,پارسیس کامپیوتر,Art,picture,رشته عکاسی,هنرستان,کاردانش,فنی حرفه ای,خودآزاری, :: 19:14
نوابی سهی عکاسی،حرفه آسونی نیست!!! قسمت چهارم (عکسبرداری از حیات وحش) این بار علاوه بر عکسبرداری از حیات وحش و موجوداتش ؛ کمی هم از عکاسی از موجودات در حال شیطنت و تمرین عکاسی اونها !!! تصویر گذاشتم، ببینیم... ادامه مطلب ... پنج شنبه 8 فروردين 1391برچسب:عکاسی,حرفه عکاسی,عکس,حیات وحش,پارسیس,پارسیس کامپیوتر,Art,picture,رشته عکاسی,هنرستان,کاردانش,فنی حرفه ای,عکاسی طبیعت,طبیعت, :: 13:47
نوابی سهی عکاسی،حرفه آسونی نیست!!! قسمت سوم (عکسبرداری از طبیعت) بی مقدمه بریم سراغ ادامه مطالب... ادامه مطلب ... پنج شنبه 6 فروردين 1391برچسب:عکاسی,حرفه عکاسی,عکس,حیات وحش,پارسیس,پارسیس کامپیوتر,Art,picture,رشته عکاسی,هنرستان,کاردانش,فنی حرفه ای,عکاسی طبیعت,طبیعت, :: 13:40
نوابی سهی یکی از عکسبرداری هایی که در عین هیجان و جذابیت دارای سختی ها خاص خود است،عکسبرداری به صورت حرفه ای در زمینه ورزش است... ادامه مطلب رو ببینیم و نحوه عکسبرداری برخی عکاسان حرفه ای در زمینه ورزش ادامه مطلب ... پنج شنبه 4 فروردين 1391برچسب:عکاسی,حرفه عکاسی,عکس,حیات وحش,پارسیس,پارسیس کامپیوتر,Art,picture,رشته عکاسی,هنرستان,کاردانش,فنی حرفه ای,عکاسی ورزشی,ورزش,فوتبال, :: 13:13
نوابی سهی عکاسی حرفه آسونی نیست!!! قسمت اول (عکس برداری از حیات وحش) امروزه با دوربین های اتوماتیک و نیمه حرفه ای که به بازار آمده همه انسانها به نوعی عکاس هستند و لااقل خاطرات زندگی خود را با عکس هایشان همیشه زنده نگه می دارند...انسانهای زیادی را در اطراف می بینیم که با دوربینی که در دست دارند ممکن است در یک دقیقه 100 عکس و گاهی بیشتر بیاندازند ولی اگر به عکاسی به عنوان یک حرفه و شغل نگاهی بیاندازیم به خوبی متوجه می شویم که عکاسی، حرفه آسانی نیست... اگر باور نمیکنید کافیه به ادامه مطلب یه نگاهی بندازید، حتما باور میکنید... ادامه مطلب ... پنج شنبه 2 فروردين 1391برچسب:عکاسی,حرفه عکاسی,عکس,حیات وحش,پارسیس,پارسیس کامپیوتر,Art,picture,رشته عکاسی,هنرستان,کاردانش,فنی حرفه ای, :: 12:9
نوابی سهی در واقع باید بدانیم یک عکاس به ثبت و گزینش لحظه هایی از زمان می پردازد که شاید هرگز قابل بازگشت نباشد و این یعنی اهمیت و ارزش فوق العاده این رشته و حرفه.... این گزینش از یک سو بر پایه شناخت فرهنگ جامعه و شناخت عمومی هنرها استوار است و از سوی دیگر بر انتقال و تطبیق آنها با فن شناسی و علوم مربوط به عکاسی تکیه دارد...که در رشته عکاسی سعی بر این است که هنرجو با این دو وجه اساسی آشنایی پیدا کند... ادامه مطلب ... یک شنبه 23 بهمن 1390برچسب:آینده شغلی رشته عکاسی,خصوصیات جسمانی عکاس,توانایی های لازم عکاس,مطبوعات,رسانه ها,آتلیه, :: 2:5
نوابی سهی رشته عکاسی یکی از رشته های جذاب شاخه کاردانش است و هنرجویان معمولا با علاقه قبلی وارد این رشته می شوند، زیرا رشته ایست که به خودی خود دارای جاذبه است و البته در این روزها دارای آینده شغلی فوق العاده خوبی است... هنرجویان در این رشته با 2 مجموعه دروس عمومی و اختصاصی آشنا می شوند که عبارتند از: ادامه مطلب ... یک شنبه 23 بهمن 1390برچسب:عکاسی,رشته عکاسی,روتوش,دروس رشته عکاسی,عکاسی در کاردانش,دروس تخصصی رشته عکاسی,, :: 1:43
نوابی سهی صفحه قبل 1 صفحه بعد آخرین مطالب آرشيو وبلاگ نويسندگان موضوعات پيوندها تبادل لینک هوشمند
|